Skip to main content

Lyckas med oscillerande skärteknik. WhizCut visar vägen med tre tips för utmärkt spånkontroll.

Återkommande skakningar och stötar i längdsvarvar innebar tidigare bara problem. Numera är upprepade små vibrationer en metod för att bekämpa långa spånor. Ingenjörskonsten med oscillerande spånkontroll – små välordnade vibrationer – erbjuds numera av de flesta maskinleverantörer. Som alla har valt sina egna benämningar på metoden, till exempel:

  • Oscillation cutting från Tsugami och Nakamura
  • Low-frequency vibration (LFV) från Citizen
  • High frequency turning (HFT) från Star
  • Cutting Step Feed Function (CSFF) från Okuma
  • ABC plus från Tornos

Kärt barn har många namn. Men tekniken bakom de olika benämningarna är i många fall likartad: maskinens servo-motor vibrerar snabbt fram och tillbaka så att skärprocessen stannar av i en millisekund, vilket leder till att spånorna bryts.

Bra spånbrytning

Den oscillerande svarvningens frammarsch hänger ihop med den ökade efterfrågan på automation inom branschen. Ju fler maskiner som körs obemannade desto högre blir kraven på väl fungerande och konsekvent spånavgång. Långa och trådiga spånor är fiende nummer ett hos många mekaniska verkstäder och längdsvarvs-företag världen över. De ställer till det, fastnar på verktygen, maskinerna och på detaljen, ökar värmen och minskar verktygens livslängd. De bidrar till allt som ökar dina kostnader och minskar detaljens kvalitet. Oscillerande skärteknik är en metod för att bryta spånorna och förebygga spåntrassel — precis som högtryckskylning och skärverktyg med spånbrytare. Med rätt verktyg för processen kan du få den oscillerande tekniken att ta din produktion till nya höjder.

Tre tips för maximal spånkontroll:

  1. Använd skarpa skär och minimala skärkrafter! Det är vanligt förekommande att tillverkare väljer ett skär med eggavrundning som passar intermittent svarvning. Oscillerande svarvning har mjuka övergångar mellan skärdjup och bäst resultat uppnås därför med lättskärande skär som är skarpa. Då får detaljen bättre ytor och verktygslivslängden ökar. Det är stabiliteten i verktyget tillsammans med skäret som ger den finare ytan. WhizCuts P-line har kombinationen med skär som både har axiell och radiell spånvinkel — funkar fint till och med i titan.
  2. Se över kvaliteten på de hållande verktygen! Det är viktigt att välja rätt tillverkare av hållande verktyg: som hylsor och styrbussningar. Beroende på maskin och teknik kan oscillering innebära större påfrestningar på de hållande verktyg än under normal användning. Tyska Inopart har t. ex en hög materialhårdhet i sina ER-hylsor vilket ger bätte rundnogranhet och längre verktygslivsläng.
  3. Tänk om! Måste jag använda oscillerande? Det finns andra alternativ som: högtryck och aggressiva skärgeometrier. Idag kan du hitta en uppsjö av skär som bryter de flesta spån. Våga ställa krav på din verktygshandlare att hitta rätt skär till just dig. WhizCut har skär med mycket aggressiv spånbrytning men också y-axelhållare som hjälper till att få bort långa spånor från detaljen. Våga också att skruva upp trycket och använd högtryckskylning för spånbrytning: WhizCuts WhizHip-hållare fungerar hela vägen upp till 300 bar. Viktigt att tänka på här är att det finns en väl fungerande oljedimavskiljning.