Skip to main content
Hem  »  Maskintillbehör  »  Universalchuckar – Blessing

Universalchuck

Wilhelm Blessing är ett innovativt företag från Tyskland som är en problemlösare med lång erfarenhet av avancerad uppspänning till stora och välkända kunder — som ställer mycket höga krav på produkterna. Blessing har varit specialiserade på tillverkning av spännanordningar sedan starten av företaget 1939. Nu har WhizCut tagit Blessings revolutionerande universalchuck, Evoflex3 till, Sverige.

EvoFlex3

Från hylschuck till 3-backschuck på mindre än en minut. EvoFlex3 är en revolutionerande universalchuck som i själva verket är: sex chuckar i en. Svarvar du många olika detaljer, som kräver olika typer av uppspänning? Med denna chuck får du en kostnadseffektiv lösning och kan minska omställningstiderna radikalt!

EvoFlex3 omvandlas smidigt till:

  • hylschuck
  • 3-backschuck
  • spänndorn
  • medbringardubb
  • svarvdubb
  • Schaublin-högprecisionshylsor
Blessing 3-backs-chuck

3-backschuck

Blessing medbringardubb

medbringardubb

Blessing hylschuck

hylschuck

Blessing svarvdubb

svarvdubb

Blessing spändorn

spänndorn

Schaublin-hylsa

En universalchuck har många motsägelsefulla uppgifter. Den måste klämma fast arbetsstycket på ett säkert sätt — men får inte skada arbetsstycket. Den måste hålla komponenten för bearbetning i exakt rätt position — samtidigt måste byten av arbetsstycke ske snabbt och smidigt för effektiv produktion. Wilhelm Blessing GmbH & Co. KG, som är experter på spännanordningar, har utvecklat EvoFlex3 för att tillverkande företag ska kunna producera smidigare och snabbare.

Passar svenska tillverkare

I Sverige har vi inte bara stora seriestorlekar, utan många tillverkare jobbar med mindre serier, enstyckstillverkning och prototyper som kräver olika typer av uppspänning. Många gånger får flera olika typer av chuckar användas och omställningen blir längre och tyngre.

Mer teknisk info

Evoflex3 är designad för att ge maximalt med flexibilitet och universalchucken är ytterst anpassningsbar. En av de viktigaste funktionerna hos Evoflex3 är den modulära tekniken som gör den enkel att anpassa till olika arbetsstycken. Chucken kan enkelt förändras för att passa olika storlekar, former och klämkrafter vilket gör den till ett perfekt verktyg för många olika sorters bearbetning. Evoflex3 har en kompakt och lätta design, vilket gör den enkelt att hantera och manövrera i trånga utrymmen.

Mer om EvoFlex3

Publikationer

EvoFlex 3

Datablad

Nyheter om Blessings produkter

BlessingChuckarMaskintillbehör
2023-01-01

Blessing — det spännande företaget

Från hylschuck till 3-backschuck på mindre än en minut. WhizCut tar Wilhelm Blessings smarta lösningar till Sverige. Nyheten, Evoflex3 är en revolutionerande universalchuck som i själva verket är: tre chuckar…