Skip to main content

Från variation och stor bredd på Elmia Verktygsmaskiner till nischat och helt nyskapande på AMB Stuttgart. Nu tar WhizCut  precisionsverktygen från cnc och längdsvarvar till nya marknader med flerspindliga maskiner.

Ibland ser man inte skogen för alla träden. I WhizCuts nydesignade monter på Elmia Verktygsmaskiner 2024 var det tvärtom. Trots att det ofta handlar om just detaljer när det kommer till precisionsverktyg så lyckades WhizCut visa upp en bredd med många nya spännande produkter på plats.
— WhizCut visade upp fler produkter än någonsin, från våra nya leverantörer men också helt nya verktyg från vårt eget sortiment, säger Chris Schmidt, vd WhizCut.

Populärt på Elmia
Hydrauliska precisionsprodukter från svenska ETP Transmission och höghastighetsspindlar från japanska Nakanishi är två av nyheterna i WhizCuts produktportfölj – som intresserade besökare tittade närmare på under mässan. Universalchucken Evoflex3 från tyska Wilhelm Blessing blev en riktigt publiksucce. Den fångar upp behovet av flexibilitet i tillverkningsindustrin och kvalar självklart in under mässtemat “omställbar industri”. Med placering längst ut i WhizCuts monter var det många som ville se en visning av hur otroligt snabbt ett chuckbyte sker.
— Evoflex3 är för oss ny kontakt med ett annat kundsegment, där vi nu jobbar mer och mer med större detaljer och större maskiner. Evoflex är en helt ny revolutionerande produkt! Där snabba chuckbyten görs på en minut utan lyftanordning – vilket har varit omöjligt tidigare, förklarar Chris Schmidt. 

 

 

WhizTwin 20 hör till innovationerna som verkar för en hållbar industri och det nya avsticksskäret flexade med att spara på både material och energi. På Elmia Verktygsmaskiner hade besökarna möjlighet att, med ett par knapptryck, ta fram information och underlag för hur WhizTwin kan utveckla just deras produktion att bli mer hållbar. 

AMB i Stuttgart
WhizTwin 20 är tillsammans med det modulära verktygshållarsystemet WhizFix 2.0 och de helt nya hållarna för flerspindliga maskiner WhizCuts egna och allra senaste innovationer – som alla får följa med till kommande mässa i kalendern: AMB i Stuttgart. Internationellt fokuserar WhizCut på kärnprodukterna, som är skärande precisionsverktyg till längdsvarvar. Även om företaget här också är tekniskt kreativa och börjar hitta nya marknader att verka på:
— Flerspindliga maskiner har en stabil och högpresterande miljö, som längdsvarvar fast på steroider, skämtar Chris Schmidt och fortsätter:
— De långa serierna, tajta toleranserna, och snabba cykeltider gör att verktyget måste prestera, hålla bra och bibehålla sin storlek under lång tid. Där kommer WhizCuts helt slipade skär med tajta toleranser och högpresterande sorter helt perfekt in. 

Vi ses på AMB i Stuttgart!