Skip to main content

Långsiktigt samarbete i Sverige med kompetens, expertis och hydrauliska lösningar. WhizCut är stolta återförsäljare av Svenska ETP Transmissions hydrauliska precisionsprodukter för längdsvarvar.

Stor exportmarknad men ändå en nära kontakt med kunderna i Sverige. Det är två av likheterna mellan svenska ETP Transmission och WhizCut. De båda företagens vägar har redan korsats i Tyskland, där WhizCuts dotterbolag Prestera är återförsäljare av ETP:s uppskattade hydraulchuckar. Det var verkligen “snabba chuckar” när WhizCut blev en av ETP Transmissions återförsäljare i Sverige under våren 2024. Allt blev klart ett par dagar innan Elmia Verktygsmaskiner slog upp portarna.
— Det känns otroligt bra och riktigt roligt att få representera ETP:s produkter i Sverige.  Detta är en mycket viktig pusselbit i vår målsättning att bli en komplett leverantör till området inom längdsvarvning, säger Niclas Axelsson, försäljningschef WhizCut.

Peter Friberg, ETP Transmission visar upp hydraulchuckar i WhizCuts monter på Elmia Verktygsmaskiner.

Under ett par intensiva mässdagar var Peter Friberg, applikationsingenjör ETP Transmission, på plats i WhizCuts monter — och reflekterade över hydraulikföretagets hemmamarknad.
— Vi ligger i Sverige och det är en fördel att vi har nära till kunderna här. Det blir en djupare kontakt där vi hittar nya lösningar och utvecklar produkter tillsammans med kunderna. WhizCut har samma erfarenhet, att samarbetet med kunder i Sverige landar på en annan nivå än vad den gör utomlands. Det blir ofta till mer långsiktiga relationer och ett sätt att tillvarata idéer och driva branschen framåt.

Snabb och enkel hantering, mindre vibrationer, bättre ytfinhet och ökad verktygslivslängd — är grunden i ETP:s alla produkter. ETP HYDRO-FIX SWISS är hydraulchuckar som är specifikt framtagna för automatiska längdsvarvar och kan aktiveras såväl bakifrån som framifrån på hållaren. Fördelen med att kunna låsa fast hållare och verktyg med samma skruv underlättar och minskar riggningstiden. Centrering och inspänningen av verktyget blir betydligt bättre än vid användning av vanliga ER-hylsor. Peter Friberg förklarar vad som skiljer ETP:s högprecisionschuckar från andra liknande produkter:
— Våra produkter är svetsade och inte kopparlödda, de har verkligen en gedigen konstruktion. Vi fyller vi dem med fett istället för olja, det ger en mycket längre verktygslivslängd samtidigt som det ger en dämpande effekt på verktyget, som leder till högre precision.

ETP HYDRO-FIX SWISS är en premiumprodukt som passar perfekt in i WhizCuts nischade sortiment i Sverige.
— Vi tror att fördelarna med hydraulinspända verktyg kommer att bli en allt viktigare aspekt för våra kunder i deras mål att leverera högkvalitativa produkter. Kraven från slutkunder ökar hela tiden och för att höja WhizCuts kunders konkurrenskraft kommer ETP:s produkter att spela en mycket viktig roll framöver, avslutar Niclas Axelsson.