Skip to main content

WhizCut är ny och stolt återförsäljare av Sumitomo Electric i Sverige: “Nu kan vi verkligen erbjuda totallösningar med allt till din längdsvarv”

Moderna produkter, hög kvalitet och med tydligt fokus på krävande maskinbearbetning. Precis innan Elmia Verktygsmaskiner startade stod det klart att WhizCut blir ny Sumitomo-återförsäljare i Sverige. Samarbetet med den Japanska verktygsjätten stärker WhizCuts position som helhetsleverantör till de svenska kunderna. Något som det helsingborgsbaserade företaget har lagt stort fokus på under de senaste två åren. Sumitomo Electric erbjuder ett komplett program av verktyg och är ett av de världsledande företagen inom hårdsvarvning.

Sumitomo GND-serien av hållare och skär för bearbetning i alla material

— På samma sätt som WhizCut representerar det absoluta toppskiktet av skärande verktyg till längdsvarvar representerar Sumitomo samma för konventionell bearbetning i CNC-maskinen — så som, fräsning, borrning och svarvning, säger Niclas Axelsson försäljningschef Skandinavien, WhizCut.

WhizCuts expertkunskaper om kvalitet och absolut precision i längdsvarvar kan nu appliceras på ytterligare typer av bearbetning. Företagets medarbetare ser fram emot att erbjuda en bredare produktportfölj och att arbeta med fler typer av verktyg. Vilket de också fick ge prov på under Elmia Verktygsmaskiner då delar av Sumitomo Electrics verktygsutbud premiärvisades i WhizCuts monter.

Under de senaste åren har WhizCut vässat sin varumärkesportfölj med europeiska högkvalitativa verktyg. Där bland annat tyska Mas Tools med sina innovativa verktygshållare finns med. MAS Tools och Sumitomo Electric har ett långt och framgångsrikt samarbete sedan mer än 30 år tillbaka. Detta ger WhizCut en perfekt symbios av tyska hållarsystem och specialverktyg tillsammans med Sumitomos högpresterande hårdmetall, CBN och diamantverktyg.

— Det är riktigt kul att kunna representera Sumitomo i Sverige då vi har extremt goda erfarenheter från flera av våra distributörer utomlands i Europa, Asien och även USA som också jobbar med Sumitomo på sina marknader, säger Chris Schmidt, VD WhizCut och fortsätter:

— Sumitomo har också ett perfekt komplement till vårt borrprogram där vi nu kan erbjuda kunderna högpresterande borr i de allra flesta storlekar från 0,05 mm och uppåt.

Förutom Mas Tools och Sumitomo Electric representerar WhizCut även tyska Inopart med högkvalitativa hållande verktyg och AR Filtrazioni som erbjuder oljedimavskiljare, i Sverige.

Fakta: Sumitomo Electric

  • Sumitomo Electric grundades 1897 i Osaka, Japan. Företaget har omfattande verksamhet inom fem verksamhetsområden: fordonsteknik, information/kommunikation, elektronik, energi och miljö samt industriellt material.
  • Sumitomo Electric har europa-huvudkontor i Tyskland och är sedan 1928 specialiserade på utveckling och tillverkning av skärande verktyg av hårdmetall, CBN (Sumiboron) och PCD (Sumidia).
  • I ett världsomspännande nätverk av utveckling och tillverkning skapar Sumitomo moderna standard- och specialverktyg för krävande bearbetning inom svarvning, fräsning och borrning.
  • Precis som WhizCut fokuserar Sumitomo Electric på nära samarbete med kunder för att optimera verktyg och tillverkningsprocess.