Skip to main content

WhizCut fortsätter att utveckla precisionsverktyg i världsklass och flera nyheter presenteras i årets katalog. En av de främsta innovationerna är produktlinjen WhizAdapt — där verktygen är utvecklade i nära samarbete med framstående, internationella aktörer inom längdsvarvningsbranschen. Tillsamman är vi bättre!

Först ut i WhizAdapt-serien är WhizCuts samarbete med tyska Mas Tools GmbH som resulterat i PZ©turn-anpassningen som är en innovation med snabb-bytes-huvuden för bearbetning med högtryck.

— Det är kul att presentera en nyhet som minskar ställtiden i längdsvarvarna och som bidrar till att öka kundernas produktivitet. Vi lyssnar på våra kunder och breddar vårt sortiment. WhizCut kommer att satsa på fler samarbetsprojekt framöver och några av dem kommer att presenteras redan på Elmia Verktygsmaskiner i maj, avslöjar, Niclas Axelsson, försäljningschef Skandinavien, WhizCut.

Ytterligare nyheter är breddandet av produktlinjen WhizTwin med tillskottet Y-axel-avstickshållare för maximal stadga och spånkontroll. WhizCut har även tagit fasta på att detaljerna i dagens produktions i längdsvarvar blir allt större, och därför utökat sortimentet av radie 0,4-skär för svarvning. Alla innovationer från WhizCut har ett och samma mål: att förbättra produktiviteten i längdsvarvar, genom att produktionen blir mer exakt och snabbare.

Svenska WhizCut har i 25 år utvecklat och tillverkat skärande precisionsverktyg till kunder världen över. En expertis som företaget gärna delar med sig av, vilket också återspeglas i katalogen. Kunderna får expertråd genom de smarta “WhizGuides” som återfinns för många av produktkategorierna såsom: vändskär, mikroborrar, gängfräsar, justerbara hållare, högtryckskylning mm.

WhizCut Katalog för skärande verktyg

WhizCuts katalog finns digitalt på WhizCut.com och på LinkedIn. Önskas tryckta exemplar: mejla: sales@whizcut.com.
För frågor och ytterligare information kontakta Niclas Axelsson, försäljningschef Skandinavien:
niclas.axelsson@