Skip to main content

Effektivisera bearbetningsprocessen med WhizCuts senaste innovation — nya maskinspecifika verktygshållare för Escomatic och Index MS-maskiner.

Nu breddar svenska WhizCut sitt utbud av egentillverkade verktygshållare för att passa fler typer av maskiner. Med innovation och effektivitet i åtanke har de utvecklat ett brett sortiment av högkvalitativa verktygshållare som är specifikt utformade för att optimera cnc-maskiner.

Ett nytt samarbete med Esco S.A, tillverkare av de unika Escomatic-svarvarna, gör det nu möjligt för producenter att välja verktygshållare och skär från WhizCut. WhizCuts extra hårda hårdmetall passar perfekt till de material som körs i Escomatic-maskiner: rostfritt stål, kopparlegeringar, nickellegeringar och titanlegeringar.

WhizCut har också utvecklat en serie maskinspecifika verktygshållare för flerspindliga maskiner från tyska Index. Nu kan du använda de extremt stabila WhizTwin-skären för avstickning av mindre detaljer, upp till 13 mm.. Det allra första WhizTwin-projektet, med detta system, sparade kunden cirka 2 km material per använt skär — med förbättrad livslängd, ytfinish och detaljkvalitet som slutresultat.