Skip to main content

“Kunskaperna är gedigna och viljan att hjälpa våra kunder är stark”, säger Niclas Axelsson som är ny försäljningschef på WhizCut.

Företaget, som utvecklar och säljer precisionsverktyg till automatsvarvar, befinner sig i ett expansivt skede och breddar sitt sortiment på den skandinaviska marknaden samt förstärker säljorganisationen. Niclas Axelsson har gedigen försäljningserfarenhet mot en rad olika industrisegment och har haft stort fokus på bland annat verktygsmaskiner. Han har specialkunskaper inom försäljning, längdsvarvning och skärande verktyg. Niclas kommer att spela en viktig roll i WhizCuts satsning på den svenska och skandinaviska marknaden. Han kommer bland annat att ansvara för WhizCuts nya bredare sortiment — där ledorden är “allt till din längdsvarv”.

— Det känns verkligen spännande och stimulerande att börja jobba på ett företag som både utvecklar och säljer verktyg, till kunder över hela världen. Att få vara med och bygga upp WhizCut satsning på den skandinaviska marknaden och bidra till att vi blir en komplett leverantör av verktyg och tillbehör till automat- och längdsvarvningsindustrin känns verkligen som en spännande utmaning, säger Niclas Axelsson.

Han lyfter fram WhizCuts starka kundfokus och berättar att han längtar efter att få besöka kunder, så snart pandemin är över.

— Jag har på den korta tid jag arbetat på företaget känt att kunskaperna är gedigna och viljan att hjälpa våra kunder är otroligt stark. Här finns en mentalitet och vilja att hjälpa varandra att ständigt bli bättre samt att “ingenting är omöjligt eller för svårt”— och det gillar jag, säger han.

Chris Schmidt, vd på WhizCut betonar rekryteringen av Niclas Axelsson som en viktig del i att WhizCut växlar upp i skandinavien.

— Niclas tillför värdefull kompetens inom försäljning och marknadskunnande. Han kompletterar vår nuvarande organisation och vårt kunnande perfekt.

WhizCut har skördat framgångar på exportmarknaden, med försäljningskontor i USA, Hong Kong och Thailand. Företaget vill nu använda sina internationella erfarenheter för att hjälpa och utveckla de svenska kundernas verksamheter.

— Jag ser fram emot att Niclas är med och utvecklar och genomför vår satsning i Skandinavien. Det är inte den största, men absolut den viktigaste marknaden för WhizCut i stort. För att utvecklas framåt behöver vi en stark hemmamarknad, säger Chris Schmidt.

WhizCut satsar på att bli en komplett leverantör till längd- och automatsvarvsindustrin och breddar sortimentet av verktyg. Några av de nyare varumärkena är tyska MAS Tools med sina nyskapande verktygshållare och Inopart, som sedan länge är experter på hållande verktyg till automatsvarvar. Samtidigt som WhizCut fokuserar på den inhemska marknaden görs även satsningar i Europa där WhizCut är delägare i det tyska, nystartade försäljningsbolaget Prestera Tool System GmbH, som har sitt säte i Stuttgart.

För kommentarer och mer information, vänligen kontakta:

Niclas Axelsson, Försäljningschef Skandinavien, WhizCut: 042 4508368

Chris Schmidt, VD, WhizCut: 042 4508361