Skip to main content
Hem  »  Verktyg  »  Hållande verktyg – Inopart

Hållande verktyg

Inopart har ett av Europas största utbud av kvalitativa hållande verktyg, med över 20 000 olika artiklar i sitt lager. De är sedan länge experter på hållande verktyg till CNC-svarvar, med fokus på bland annat ER-spännhylsor, hylsor för stångmagasin samt styrbussningar och spänntänger.

Utrusta din maskin med det bästa

Låt dina längdsvarvar producera till sin fulla kapacitet med kvalitetsverktyg från Inopart. Tyska företaget Inopart har ett brett sortiment av hållande verktyg som är specifikt utvecklade för automatiska längdsvarvar. Verktygen har smarta lösningar som ökar effektiviteten i maskinerna och minskar kostnaderna. Med ledorden innovation, flexibilitet och tysk kvalitet erbjuder Inopart ett mycket brett standardsortiment genom WhizCut — Hör av dig för en speciallösningar till just din längdsvarv.

Fastspänning av arbetsstycke och verktyg

Den mesta och bästa fastspänningen hittar du hos Inopart. Välj från Inoparts stora utbud och få den mest optimala inspänningen för just ditt arbetsstycke. Möjligheterna att minska ställtiderna är stora med effektiv och säker fastspänning där precision är i fokus genom hela processen — från spindeln till yttersta skäreggen

Inoparts produkter för fastspänning av arbetsstycke och verktyg

Produkter från Inopart

Verktygshållare för bearbetning

Inopart har ett brett sortiment av verktygshållare för bland annat brotschning, gängning och fräsning. Utbudet av ER-hylshållare är ett av de största på marknaden med hög kvalitet och rundnoggrannhet på upp till 3µ. Många ER- hylsor har genomgående hål för kylning – och det finns en mängd varianter för både radiell och axiell kylning.

Behöver du ER-hylshållare med specialfunktioner?

Inopart har:

  • gängtappshållare
  • brotschhållare
  • gängsnittshållare
  • fräsdorn
Mer om Inopart verktygshållare
Inopart serie verktygshållare för bearbetning

Reduceringshylsor och svarvbommar…

… för spår- och profilsvarvning, invändig gängning samt baksvarvning och fasning hittar du här. De är högkvalitativa, finns i en mängd olika utförande och passar till många olika applikationer. I samklang med Inoparts verktygshållare erbjuder de också ett stort utbud av baksvarvningsverktyg. Inopart har ett stort sortiment av reduceringshylsor till de flesta maskintyper, på lager i Tyskland. Kontakta oss för mer information.

Mer om reduceringshylsor och svarvbommar
Inopart serie av reduceringsghylsor och svarvbommar

Spindeltillbehör

Spindelbussningar, spindelhylsmuttrar,”toggles”, styrbussningsmuttrar och tryckfjädrar från Inopart är tillverkade i OEM-kvalitet och finns även för mindre kända maskintyper.

Mer om Inopart spindeltillbehör
Inoparts exempel på spindeltillbehör

Hållarsystem för vändskär med tillbehör

Hållare, vändskärsskruvar, momentnyckar och mycket mer — Inoparts system för höjdjustering, HVWPX,  har skördat framgångar hos många användare och kan göra det hos dig med. Den nya maximerade designen, med möjlighet till högtryckskylning, har satt en ny standart i branschen. Inopart erbjuder också verktygshållare utan höjdjustering för Y-axelbearbetning och baksvarvning.

Mer om Inopart hållarsystem för vändskär
Inopart HVWPX hållarsystem för vändskär

Verktyg för brotschning och driftning

Inopart har drifthållare och driftar för de vanligaste operationerna: sexkant, fyrkant och torx-profiler. Hållarna finns i två utförande: fasta eller justerbara. De fasta används tillsammans med brotschar i standardlängd och de justerbara används till special-applikationer.

Mer om verktyg för brotschning
Inopart verktyg för brotschning

Roterande verktygshållarsystem och specialhållare För STAR

Inopart tillverkar specialhållare och roterande verktygshållare för STAR-maskiner i OEM-kvalitet.

Mer om hållarsystem för STAR
Inopart roterande verktygshållarsystem och specialhållare för STAR