Skip to main content
Hem  »  Maskintillbehör  »  Oljedimavskiljare – AR Filtrazioni

Oljedimavskiljare

Få ren luft i din verkstad med effektiva oljedimavskiljare. Italienska AR Filtrazion, med säte i Bergamo, har trettio års erfarenhet av att lösa problematiken med filtrering av rök och oljedimma.

Välkänd luftrenare

I norra Italien är AR Filtrazionis ARNO en bekant syn i många större verkstadsindustrier som t.ex välkända sportbilstillverkaren Ferrari och Brembo — som är världens största tillverkare av skivbromssystem. På andra platser runt om i världen återfinns oljedimavskiljare bland annat i Teslas giga-factories. AR Filtrazionis produkter är sedan 2019 DMQP (DMG MORI Qualified Products) för DMG-MORI.

Change is in the air!

Ta bort oljedimma med ARNO och ECO

Nu kan du andas ut. Och in. AR Filtrazionis oljedimavskiljare skapar renare luft i just din verkstad. Med 99,995 procents filtrering och en återvinningsgrad på 80 procent spelar AR Filtrazionis ARNO och ECO i de högre divisionerna – till ett bra pris.

Oljedimavskiljare från AR Filtrazioni är kompatibla med i stort sett alla varumärken inom:

 • fleroperationsmaskiner
 • svarvar
 • slipmaskiner
 • kuggbearbetning
 • gnistmaskiner
 • borrmaskiner
 • lasermaskiner
 • pressar
 • induktionshärdningsmaskiner
AR Filtrazioni oljedimavskiljare ARNO strömbrytare

Filtrera och återvinn skärvätska

Luftkvaliteteni din verkstad förbättras markant om maskinerna är utrustade med effektiva oljedimavskiljare. Samtidigt som arbetsmiljön förbättras genom filtrering, leds skärvätskan tillbaka till CNC-maskinen och kan användas igen – och igen. Tre till sju olika filter i tre till fem steg. Det är grunden i ARNO:s och ECO:s effektiva renings- och återvinningsprocess. Då oljedimman renas till 80% i första reningsprocessen går mindre smutsig luft genom de efterföljande filtren, som därmed inte behöver bytas ut lika ofta.

Minimalt underhåll är grunden i AR Filtrazionis filosofi vid utveckling av luftrenare!

AR Filtrazioni oljedimavskiljare ARNO sprängskiss

Steg för filtrering

 1. Självrengörande centrifug
 2. Metallfilter
 3. Pocket-filter
 4. Koalescensfilter
 5. HEPA-filter

Fördelar med separata oljedimavskiljare

ARNO och ECO är luftreningssystem med separata enheter. Varje enskild maskin har en helt egen oljedimavskiljare som anpassar och optimerar reningsprocessen av skärvätska och oljedimma för just den specifika maskinen. Fördelarna med separata oljedimavskiljare är många:

 • Operatören får bättre kontroll och överblick på oljedimman.
 • Miljövinster genom återvinning av skäroljan.
 • Minskad risk för stora produktionsavbrott, på grund av problem med ventilationen, som drabbar många maskiner.
 • Flexibilitet i maskinparken — det är lättare att flytta på maskiner som inte sitter ihop med ett centralt system.
 • Varför låta en centralanläggning gå för fullt, när du inte kör i alla maskiner? Har du en luftrenare per maskin, behöver du bara använda enheten när maskinen går.
 • Slipp dyra rördragningar i taket, som inte bara kostar massa pengar utan även minskar din flexibilitet. Rören har en tendens att läcka i skarvar efter en tid, samt att förbrukad olja ligger i horisontella rör och luktar illa när luftrenaren inte används.

Produkter från AR Filtrazion

ARNO

ARNO-serien representerar flaggskeppet i AR Filtrazionis produktutbud. Serien har under många år genomgått kontinuerliga förbättringsprocesser och är anpassad för alla typer av föroreningar. ARNO-serien är robust, pålitlig, har minimalt underhåll och klarar mycket starka arbetsbelastningar under tre skift, sju dagar i veckan.

Mer om ARNO
AR Filtrazioni oljedimavskiljare ARNO standard

ARNO standard

AR Filtrazioni oljedimavskiljare ARNO med förfiltreringssteg

ARNO med förfiltreringssteg

ECO

ECO-serien av industriella oljedimavskiljare från A.R. Filtrazioni, är mindre i storlek och ekonomiskt prissatta. De är ett utmärkt val för utsug, återkondensering och rening av luft från damm, rök, olja och mikrodimma som genereras i torra och våta miljöer. Luftreningssystemet är en idealisk lösning för att rena partiklar av varierande storlek, genom att använda utbytbara filter med olika filtreringseffektivitet. Denna nya generation av luftfiltreringssystem och oljedimavskiljare fångar upp även de mest utmanande mikrodamm, mikrodimma och rök. De används bäst för återkondensering och rening av alla typer av luftföroreningar som genereras under bearbetningsprocessen i CNC-verktygsmaskiner och annan verkstadsutrustning.

Mer om ECO
AR Filtrazioni oljedimavskiljare ECO är mindre i storlek och ekonomiskt prissatta

ECO

Fler produkter

AR Filtrazioni erbjuder även andra produkter: centralanläggningar, anläggningar inom 3D-printning i metall, luftutsug vid svetsning/rengöring av starka kemikalier mm.
Läs mer om AR Filtrazioni och deras produkter här.

Mer om AR Filtrazionis utbud
AR Filtrazioni ARPX-serien är perfekt luftrening vid svetsning

ARPX-serien är perfekt luftrening vid svetsning.

Nyheter om AR Filtrazioni

AR FiltrazioniMaskintillbehörOljedimavskiljare
2022-11-11

ARNO blåser kraftfulla vindar genom svensk verkstadsindustri

AR Filtrazioni har helhetslösningen på problemet med oljedimma. Luftreningen är anpassad efter kundens specifika maskiner och behov.   Oljedimma, det vill säga mikropartiklar från skärvätska, som hänger kvar i luften…