Skip to main content
Hem  »  Verktyg  »  Verktygshållare – MAS

Verktygshållare

Öka produktiviteten och produktkvaliteten med hjälp av innovativa och nyskapande verktygshållare från MAS Tools & Engineering.

Verktygslösningar i framkant

MAS Tools & Engineering, med huvudkontor i sydtyska Leonberg, har gått från att tillverka specialverktyg till den tyska fordonsindustrin till att idag utveckla nyskapande verktygshållare anpassade för dagens och framtidens utmaningar.

Produkter från MAS

MAS PZturn hållare och huvuden

Snabba Byten med PZ©TURN och WhizCut

PZ©turn, som har en snabb-bytes-infästning, är ett av MAS mest framgångsrika verktygskoncept. WhizCut har valt att implementera PZ©turn-hållaren i vårt eget produktsortiment.Tillsammans med WhizCuts egna skär blir det en tidseffektiv, stabil och optimerad verktygslösning: WhizAdapt.
WhizAdapt tar fasta på MAS Tools innovationsrikedom och WhizCuts mångåriga expertis inom längdsvarvning och skärgeometrier!

PZ©turn-sortimentet finns för skaftstorlekar: 10×10, 12×12, 16×16 och 20×20 mm, men även i motsvarande inch-mått – och passar de allra flesta längd- och automatsvarvar. Verktygsskaftet justeras, spänns och sätts endast upp en gång i svarven. För byten av vändskär behöver endast skärhuvudet, med de påskruvade vändskären, tas bort och det nya skärhuvudet sättas in.

PZ©turn – modulärt snabb-bytes-system
Systemet kännetecknas av den korta polygonen, som garanterar hög precision och stabil fastspänning av verktygshuvudet. Snabbytes-systemet har hög repeterbarhet, passar de flesta maskiner och har intern kylning.

PZ©turn för mindre längdsvarvar
Svarvar du små precisionskomponenter? Nu kan du också göra snabba verktygsbyten med hög precision. Swissline-versionerna, som är extra kompakta, är designade med 10×10 mm skaft. Systemet har verktygshuvuden i många varianter, exempelvis för skär från storlek IC08 i grundformerna C, T, D och V samt för WhizCut-skär.

MER OM PZ©TURN

GANG©plate – Rigga och kör

Den har många fördelar och består i huvudsak av en funktionell hållarplatta med integrerad kylning och snabbväxlingssystem för byten av skärhuvuden. Gangplaten utrustas helt enligt kundens önskemål och kan fås med både fyrkansskaft alternativt snabb växlings-hållarsystem eller en kombination av båda.
GANG©plate har en slät och tilltalande design som förbättrar precisionen och minskar risken för verktygskollisioner samt förhindrar spåntrassel eftersom kylarslangar kring verktygsplatserna kan elimineras. Ett “lock” skyddar de aktiva verktygen mot spånor. Det går enkelt att välja, genom en central, om man önskar invändig kylning med lågt eller högt tryck påvarje verktyg, vissa av
verktygen,eller ingen kylning alls. GANG©plate är en integrerad verktygsplatta som kan utrustas på de flesta längdsvarvar och fabrikat.

Snabba verktygsbyten i längdsvarvar

Kortare ställtider skapar mer produktivitet och flexibilitet i verkstaden. MAS innovativa hållarplatta GANG©plate och PZ©turn snabbväxlingssystem minskar avsevärt tiden som krävs för omriggning i svarvar.

MAS GANG PLATE med WhizCut hårdmetall skär

Nyheter om MAS

MAS team at work, racing....HållareMASVerktyg
2022-03-04

Snabba verktygsbyten i längdsvarvar med de tyska innovationerna PZ©turn och GANG©plate

Kortare ställtider skapar mer produktivitet och flexibilitet i verkstaden. Svenska tillverkare kan nu välja att arbeta mer flexibelt och mer ekonomiskt. Mas Tools GmbH:s innovativa hållarplatta GANG©plate och PZ©turn snabbväxlingssystem…