Skip to main content
Hem  »  Verktyg  »  Hårdmetallskär – Sumitomo

Hårdmetallskär för tuffare tillverkning

Japanska Sumitomo utvecklar högkvalitativa hårdmetallskär för de mest krävande utmaningarna. De är specialiserade på utveckling och tillverkning av skärande verktyg av hårdmetall, CBN (Sumiboron) och PCD (Sumidia). Sumitomo Electric Hartmetall är ett av de världsledande företagen inom tillverkning av vändskär för hårdsvarvning. Sumitomo Electrics styrka ligger i deras expertis inom hårdmetallskär. De använder den allra senaste tekniken för att tillverka högkvalitativa produkter som hjälper dig att maximera produktivitet och minska kostnaderna. Sumitomo erbjuder ett mycket brett sortiment av hårdmetallskär, inklusive borrskaft, fräsar och borrverktyg.

Hårdmetallskär med hög kvalitet

Sumitomo’s vändskär kännetecknas av högkvalitativa material och är tillverkade med hög precision,vilket ger användarna hög skärprecision och långvarig prestanda. Deras sortiment av vändskär inkluderar olika geometrier och beläggningar som är anpassade för olika material och bearbetningsbehov. Fördelarna med att använda Sumitomo vändskär är ökad produktivitet genom högre skärhastigheter och längre verktygslivslängd, vilket minskar driftstopp och verktygsbyten. Dessutom kan den höga precisionen och kvaliteten på Sumitomo vändskär resultera i förbättrad ytfinish och dimensionell noggrannhet på arbetsstycket.

Produkter från Sumitomo

GND-serien för effektiv bearbetning i alla material

WhizCut vill lyfta fram Sumitomos GND-serie, med en kombination av skär och verktygshållare, som den perfekta lösningen för högeffektiv bearbetning i form av avstickning och spårsvarvning i alla material. Ledorden för de japansktillverkade verktygen är kvalitet och stabilitet där GND-serien minskar vibrationerna avsevärt — vid profilsvarvning och axiell bearbetning. Sumitomo-serien omfattar tio olika spånbrytare för perfekt anpassning till just din applikation.

Mer om GND-serien
Sumitomo GND-serien av hållare och skär för bearbetning i alla material

GND-serien

Diamant och CBN-produkter

Sumitomo tillverkar syntetiska (single crystal) diamantprodukter och sintrade PCD-material för skärverktyg som används i metallindustrier.

 

Igetalloy: cementerade hårdmetallverktyg

Hårdmetall ”IGETALLOY” är en legering som har både hårdhet, näst efter diamant, och seghet, liknande stål. Med sina 80 år på meritlistan och ett överflöd av kvaliteter som möter olika applikationer, har hårdmetallen vunnit stor popularitet med sin enastående prestanda.

Sumitomos Igetalloy är ett högpresterande hårdmetallverktyg som används inom en mängd olika industrier. Verktygen är tillverkade av en kombination av volframkarbid, kobolt och andra tillsatser som pressas och sintras samman för att skapa ett hårt, slitstarkt material som klarar höga temperaturer och tryck.

En av de största fördelarna med Igetalloy-verktyg är deras förmåga att behålla sin skärpa och skärprestanda även under hög belastning. De är idealiska att använda i processer med höghastighetskörning, stor avverkning och svårbehandlade material.

 

Sumiboron: sintrade skärande verktyg i CBN

Sumiborn är en av de mest populära och uppskattade produktserierna hos Sumitomo och perfekt för högprecisionsbearbetning. Den består av sintrade CBN som används i en mängd olika processer, inklusive bearbetning av härdat stål, gjutjärn och andra svårbearbetade material. SUMIBORON kan utföra bearbetning av härdat stål, gjutjärn och exotiska metallersom tidigare endast slipats.

Sintrat CBN är ett material som tillverkas genom att kombinera kubisk bornitrid (med diamantstruktur) med ett metalliskt bindemedel och sedan sintras blandningen under högt tryck och hög värme. Resultatet är ett material som är extremt hårt och slitstarkt.

Sumiboron-serien inkluderar vändskär, fräsar, borrar och andra skärande verktyg som är utformade för användning i olika applikationer.

Mer om Sumitomos verktyg

Nyheter om Sumitomo

Sumitomo hårdmetallskär som svarvarSumitomoVerktyg
2022-05-02

WhizCut säljer Sumitomo i Sverige

WhizCut är ny och stolt återförsäljare av Sumitomo Electric i Sverige: “Nu kan vi verkligen erbjuda totallösningar med allt till din längdsvarv” Moderna produkter, hög kvalitet och med tydligt fokus…